Google Hirdetés

A Kampányfelügyelet Magyarország hivatalos blogja. Google hirdetés és Adwords kampányok teljes körű Kampányfelügyelete. Google hirdetések beállításai, Google Adwords kampányok költséghatékony futtatása.

2017.09.27. 10:31 Kampányfelügyelet

A közösségi média ereje

"A Facebook oldal felesleges!"

"Azt se tudom, mi az a Twitter!"

"Biztos vagyok benne, hogy nincs szükségem felesleges Google+ oldalakra!"

socialmedia-addiction.jpg

Sokszor futunk bele ilyen és ehhez hasonló mondatokba, és azt vettük észre, hogy sokan veszik félvállról a közösségi média erejét - mert bizony van neki, méghozzá nem is akármekkora: igen nagy. Első sorban, amit fontos lehet kiemelni, az a kulcsszavak listája, melyet a Google keresőmotorja ugyanúgy felismer a weboldalon, mint a nyilvános közösségi oldalak bejegyzéseiben.

Másodszor ezen oldalak hirdetési felületei is nagy lehetőséget rejtenek, az elérhető közegről már nem is beszélve, mert bár a Google keresőfelületét unalomból nem gyakran böngészik az emberek, a Facebookot és társait igen, így egy itt elhelyezett hirdetés nagy célközönséget érhet el, még akkor is, ha nem keresnek rá konkrétan az általunk árult termékre, szolgáltatásra.

Íme, egy rendkívül egyszerű példa: "A csapot a fürdőben már régóta meg kellett volna szerelni, Folyamatosan csöpögött, rém idegesítő volt, de mivel napközben nincs időm, estére pedig mindig elfelejtettem, így húzódott a dolog jó sokáig, estére pedig nemes egyszerűséggel becsuktam a fürdőszoba ajtaját, hogy ne kelljen az idegesítő zajt hallgatnom. Tegnap este a TV előtt ülve (mikor is - akár ciki akár nem - szintén nem gondoltam a csöpögő csapra, minek zaját elnyomta a TV) a Facebookon belefutottam egy vízvezeték-szerelő hirdetésbe. Beugrott, hogy hopp, az a fránya csap..., és már kattintottam is. Mindössze 2 kattintás, egy telefonhívás és volt-nincs csöpögés - ez pedig azért érdekes, mert önmagamtól valószínűleg nem ülök be a gép elé vízvezeték-szerelőt keresni a fentebb említett okokból: ugye, akinek nincs esze, legyen notesze...:) "

Ez persze nem azt jelenti, hogy mostantól nincs szükség Google hirdetésekre, épp ellenkezőleg: a célzott tömeg ott fog minket keresni, a közösségi oldalak viszont remek lehetőséget nyújtanak arra, hogy másfelé is terjeszkedjünk!

A részletekért kattintson: https://kampanyfelugyelet.hu/facebook-hirdetes

 

komment


süti beállítások módosítása